Ομελέτα με Τυρί Φέτα και Μέλι

Υλικά

2 μεγάλα αβγά
3 κουταλιές της σούπας κρύα, τριμμένη φέτα ήπιας γεύσης, ή κατσικίσιο τυρί
2 κτλ γλυκού κρυσταλλωμένο μέλι
Ελαιόλαδο ή βούτυρο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Σπάστε τα αβγά σε ένα μικρό μπολ και χτυπήστε τα αρκετά καλά. Ετοιμάστε τη δοσολογία του τυριού και του μελιού.

Ζεστάνετε ένα βαρύ μικρό τηγάνι με χερούλι σε μέτρια φωτιά για να κάψει τόσο ώστε να τσιτσιρίζει μια σταγόνα με νερό. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο ή ένα κομμάτι βούτυρο και ανακινήστε το τηγάνι μέχρι να καλυφθεί η επιφάνειά του.

Ρίξτε τα αβγά στο τηγάνι. Το τηγάνι πρέπει να καίει τόσο ώστε να «τσιτσιρίζει» και τα αβγά να σφίγγουν αμέσως. Μειώστε τη φωτιά στο μισό του μετρίου. Μαζέψτε τα αβγά από τις άκρες του τηγανιού και ανακινήστε το τηγάνι έτσι ώστε τα ρευστά αβγά στο κέντρο να κυλάνε προς τις άκρες του.

Πασπαλίστε ένα στρώμα με τυρί πάνω από το ένα μισό του κύκλου με τα αβγά που κοντεύουν να γίνουν. Ρίξτε από πάνω το κρυσταλλωμένο μέλι. Χρησιμοποιώντας μια μικρή σπάτουλα σιλικόνης, διπλώστε το ένα μισό της ομελέτας που είναι χωρίς τη γέμιση, πάνω στο άλλο μισό με τη γέμιση. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα, ή μέχρι να σφίξουν τα αβγά.

Αδειάστε την ομελέτα σε ένα πιάτο και σερβίρετε.

Τύπος του μελιού: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν οποιοδήποτε μέλι σε κρυστάλλους ή κρέμα μελιού. Π. χ., από γαϊδουράγκαθο, χρυσόβεργα, θυμάρι και τριφύλλι.